Al onze producten zijn te recyclen of zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Het streven is zo snel mogelijk volledig circulair te werken.
Uiteraard begint dit bij het recyclen van productieafval, verpakkingsmateriaal en papier. Maar daarnaast zijn wij mede-initiator van het recyclen van geotextiel, nemen wij folie terug en verwerken we afval in onze foamplaten.
Om onze doelstelling te bereiken werken we onder andere aan een terugnamegarantie voor ons complete assortiment.
De Milieukostenindicator (MKI) toont de milieu-impact van een product of concept en maakt deze vergelijkbaar. Alle milieu-effecten worden uitgedrukt in Euro's. Zo kunnen keuzes voor producten en concepten met elkaar worden vergelijken.
De Levenscyclusanalyse (LCA) is een methode om de milieueffecten van een product te meten. Deze methode analyseert de totale milieubelasting van een object, gedurende de hele levenscyclus. Vanaf het grondstofgebruik tot productie, transport, gebruik en latere verwerking van het afval.
Wij zijn een eind op weg om de MKI voor al onze producten en zelfs op conceptniveau in kaart te brengen.
Joosten Kunststoffen levert kunststof leidingensystemen van Pipelife die tot meer dan 100 jaar meegaan. Wanneer ze bij sloop- of renovatiewerkzaamheden in de afvalstroom terecht komen zijn ze uitermate geschikt voor recycling.
De Nederlandse producenten van kunststof leidingen (waaronder Pipelife), verenigd in BureauLeiding, namen in 1991 hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en hebben het Buizen Inzamel Systeem (BIS) opgezet. Via BIS worden drie types kunststof leidingen ingezameld: PVC, Polypropyleen en Polyethyleen.
Meer dan de helft van het kunststof leidingafval in Nederland wordt door het inzamel- en recyclesysteem BIS opgewerkt tot nieuwe grondstof. Een groot gedeelte van deze grondstof wordt gebruikt voor de productie van nieuwe buizen.
NWST, vakbladuitgeverij in de groene sector, wil op praktische en bescheiden wijze bijdragen aan de vergroening van de wereld. Met een aantal partijen heeft NWST een initiatief ontwikkeld rondom een herbossingsproject in Kenia.
Deelnemende contentpartners krijgen een opslag van één procent op hun factuur. NWST verdubbelt dit bedrag en de twee procent wordt overmaakt aan Africa Wood Grow voor het planten van bomen en gebiedsontwikkeling.
Als contentpartner van NWST werkt Joosten mee aan dit mooie initiatief en betalen wij graag die één procent extra.
Het is een niet te ontkennen gegeven dat investeren in ons milieu noodzakelijk is. Al onze MAN TGS trekkers zijn voorzien van de nieuwste Euro 6 motor voor schoner, efficiënter en stiller transport. Daarnaast maken wij afspraken met onze leveranciers over leveringen direct vanaf de fabriek. Dit spaart het milieu en is efficiënter.
Daarnaast zijn steeds meer personenauto's uit het wagenpark hybride en staan bij de vestiging in Bemmel de eerste oplaadpunten voor elektrische auto's.
Op alle vestigingen rijden we rond op de modernste electrische heftrucks.
De Nederlandse Emissieautoriteit (NEa) heeft Joosten Kunststoffen een Emissievergunning verleend. Ieder jaar stelt Joosten een emissieverslag op over de CO2-uitstoot van het afgelopen jaar. Het verslag wordt geverifieerd door een onafhankelijke en geaccrediteerde verificateur.
Afval uit de productie wordt gescheiden en gaat terug naar de fabriek voor recycling.
Kanker raakt ons allemaal. Ook bij Joosten Kunststoffen ontkomen we er niet aan en hebben collega’s en dierbaren verloren aan deze verschrikkelijke ziekte. Als Joosten Kunststoffen willen we bijdragen aan de strijd tegen en onderzoek naar kanker. Wij doen we dit als Zakenvriend van KWF Kankerbestrijding.
www.kwf.nlBeroepsonderwijs en bedrijfsleven werken samen om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. Wij investeren in het personeel van de toekomst door studenten een stageplaats of leerbaan aan te bieden.
www.s-bb.nl